Ja, vi finns i Sickelsta strax utanför Kumla där vi också har en butik som är öppen måndag-fredag 08.00-16.00 (dag före helgdag stänger vi 15.00). Där har vi det mesta i lager. När det gäller de större produkterna, som vi normalt sett skickar fraktfritt, kan det vara så att du får en hämtrabatt om du hämtar hos oss istället för att vi skickar varan till dig. En del av våra större produkter har vi av lagringsutrymmesskäl på ett externt lager i Rånnesta utanför Örebro. Fråga oss om specifika produkter, så får du veta mer om du ska hämta något hos oss!
Ingen alls! Dubbelknut är bara en annan benämning på vidvinkel. Kraftaxeln kan ha vidvinkel i ena änden eller i båda eller så klart vara en standardaxel utan vidvinkel alls.
Det varierar en hel del i hur mycket en kraftaxel behöver underhållas men helt klart är att kontinuerlig smörjning ger ökad livslängd. Följ tillverkarens rekommendationer!
Splines är "räfflorna" (upphöjningarna) på utsidan av axeln. För att din kraftaxel ska passa ihop med traktorn den ska användas med måste antalet splines på kraftaxeln motsvara antalet på traktorns PTO-uttag. De vanligaste är 6, 20 och 21 splines. Vid 6 splines behöver även måtten anges: 1 3/8-6" (ca 35 mm) eller 1 3/4-6" (ca 44 mm).
Ja! Det finns många benämningar på den här produkten. De vanligaste är kraftöverföringsaxel, kraftuttagsaxel, kraftaxel, K-axel och PTO-axel - och alla är de alltså benämningar på samma sak.
Enklaste sättet att välja rätt kategori och längd är naturligtvis om du har en gammal kraftuttagsaxel som du vet kategori och längd på. Då är det ju bara att skaffa en likadan. En bra regel gällande längden är att hellre köpa en lite för lång axel (eftersom den kan kapas) än en som är lite för kort och riskerar att åka isär. Om du inte har en gammal kraftaxel kan den här lila guiden vara till ledning:
Observera att det i första hand är effektbehovet hos redskapet och alltså inte storleken på traktorn som styr storleken på kraftaxeln!
Behöver du ytterligare hjälp? I detta dokument Hur gör jag om jag inte vet vad jag har för kraftuttagsaxel? (pdf som öppnas i nytt fönster) har vi samlat lite användbar information.
Kraftaxeln består av två teleskoperande metallrör med ett plasthölje som skydd. Dra isär kraftaxeln och kapa bort så mycket som ska bort! Observera att du behöver kapa både det inre och det yttre röret, dels av hållbarhetsskäl, dels för att det inte ska ta i drivknuten i någon av ändarna. Det är också viktigt att axeln inte blir för kort, eftersom det då finns risk att den släpper i någon ände och slår sönder traktor eller redskap. Själva kapningen går bra att göra med t.ex. bågfil eller vinkelslip.
K.T.S är en förkortning av Kumla TraktorService. Företaget som startades 1951 bytte namn 1997 och heter i dag K.T.S Maskiner AB. Alla maskiner och redskap säljs under det egna varumärket K.T.S, och årligen investeras 5 % av omsättningen i utvecklandet av nya produkter.